Energie vergelijken Striep Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Striep? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Striep? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier check je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je handige info over gas, stroom en licht in Striep.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €225

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Striep? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.604,45
3 jaar Qurrent €110 €3,06 €1.724,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.844,45

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Striep”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Striep:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Striep met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Striep? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Striep is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met goede welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €170

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Striep zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuwpoort.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Striep


Vind de goedkoopste energie in Striep

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Striep (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste & variabele prijzen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel overstappen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Striep

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Striep? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Terschelling). Een geschikte aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Druten.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Terschelling.