Energie vergelijken Allingawier Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Allingawier? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals Engie en Powerpeers. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Allingawier? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Via deze website vind je alle info over stroom, gas en licht in Allingawier.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €187

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Allingawier? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.511,95
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.631,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.751,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je snel & vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Allingawier”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Allingawier:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Allingawier waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Allingawier? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Allingawier is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden je verrassende welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €226

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Allingawier zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Strijen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Allingawier


Stap over naar de goedkoopste energie in Allingawier

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Allingawier (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede service
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Allingawier

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Allingawier? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je eenvoudig de meest voordelige gasleverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kimswerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.