Energie vergelijken Almelo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Almelo? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Vrijopnaam en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Almelo? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de optionele korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over gas, stroom en licht in Almelo.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €246

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Almelo? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.512,00
3 jaar Green Choice €180 €5,00 €1.632,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.752,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Almelo”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Almelo:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Almelo met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Almelo? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Almelo is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden je reusachtige welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €275

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Almelo zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Strijensas.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de voordeligste energieleverancier voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Almelo


Stap over naar de goedkoopste energie in Almelo

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Almelo (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs stroom
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Betalen in termijnen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Almelo

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Almelo? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij zonder moeite de goedkoopste maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Almelo). Een geschikte partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kinderdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Almelo.