Energie vergelijken Almen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Almen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Almen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je handige info over stroom, gas en licht in Almen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €225

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Almen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.512,05
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.632,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.752,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Almen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Almen:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Almen waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Almen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Almen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers stunten met aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €297

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Almen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Stroe.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest goedkope energiemaatschappij voor jou. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Almen


Stap over naar de goedkoopste energie in Almen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Almen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Almen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Almen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij meteen de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Lochem). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kinnum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Lochem.