Energie vergelijken Almere Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Almere? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als Eneco of Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Almere? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Almere.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €184

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Almere? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.512,10
3 jaar Engie €200 €5,56 €1.632,10
5 jaar Engie €0 €0 €1.752,10

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Almere”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Almere:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Almere waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Almere? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Almere is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders werken met sensationele welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €260

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Almere zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Flevoland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Stroobos.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Almere


Vind de goedkoopste energie in Almere

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Almere (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Flevoland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Online account
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Meerdere contracten
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Charmante service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Almere

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Almere? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je nu de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Almere). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Klaaswaal.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Almere.