Energie vergelijken Stroobos Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Stroobos? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers zoals Engie of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Stroobos? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je direct de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij zie je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina blader je door handige info over gas, stroom en licht in Stroobos.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €182

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Stroobos? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.604,70
3 jaar Delta €160 €4,44 €1.724,70
5 jaar Delta €0 €0 €1.844,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Stroobos”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Stroobos:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Stroobos waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Stroobos? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Stroobos is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je serieuze welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €247

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stroobos zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Niftrik.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stroobos


Ontdek de goedkoopste energie in Stroobos

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Stroobos (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Online account
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Stroobos

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Stroobos? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen een paar seconden de meest voordelige leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Achtkarspelen). Een geschikte organisatie ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dwingeloo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Achtkarspelen.