Energie vergelijken Alteveer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Alteveer? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Alteveer? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Alteveer.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €265

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Alteveer? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.512,30
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.632,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.752,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Alteveer”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Alteveer:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Alteveer waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Alteveer? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Alteveer zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren doorgaans interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €156

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Alteveer zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Surhuizum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Alteveer


Zo vind je de goedkoopste energie in Alteveer

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Alteveer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Direct overstappen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Meerdere contracten
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jarig contract
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Alteveer

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Alteveer? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder problemen de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (De Wolden). Een geschikte aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Klijndijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente De Wolden.