Energie vergelijken Surhuizum Start met vergelijken en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Surhuizum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders als Energieflex en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Surhuizum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website lees je praktische info over gas, stroom en licht in Surhuizum.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €179

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Surhuizum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.604,90
3 jaar Eneco €200 €5,56 €1.724,90
5 jaar Eneco €0 €0 €1.844,90

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Surhuizum”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Surhuizum:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Surhuizum waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Pure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Surhuizum? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Surhuizum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders bieden namelijk huizenhoge welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €257

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Surhuizum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nijbroek.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige stroom maatschappij voor jou. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Surhuizum


Ontdek de goedkoopste energie in Surhuizum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Surhuizum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik aanpassen
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette klantenservice
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel overstappen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Surhuizum

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Surhuizum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij zonder problemen de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Achtkarspelen). Een interessante gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Easterlittens.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Achtkarspelen.