Energie vergelijken Amstelveen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Amstelveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan leveranciers van stroom als Vrijopnaam of Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Amstelveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Hier tref je alle info over stroom, gas en licht in Amstelveen.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €190

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Amstelveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.512,85
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.632,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.752,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Amstelveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Amstelveen:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Amstelveen waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Amstelveen? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Amstelveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders kunnen een aanbod doen met daverende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €294

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Amstelveen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in t Veld.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Amstelveen


Vind de goedkoopste energie in Amstelveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Amstelveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Overstaphulp
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Sympatieke service
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Amstelveen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Amstelveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je vandaag nog de meest goedkope gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw woning (Amstelveen). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Koedijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Amstelveen.