Energie vergelijken Amsterdam Zuidoost Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Amsterdam Zuidoost? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als De Vastelastenbond en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Amsterdam Zuidoost? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Amsterdam Zuidoost.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €182

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Amsterdam Zuidoost? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.513,00
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.633,00
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.753,00

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Amsterdam Zuidoost”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Amsterdam Zuidoost:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Amsterdam Zuidoost met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Amsterdam Zuidoost? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Amsterdam Zuidoost is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hebben gewoonlijk gigantische welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €208

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Amsterdam Zuidoost zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Taarlo.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Amsterdam Zuidoost


Zo vind je de goedkoopste energie in Amsterdam Zuidoost

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Amsterdam Zuidoost (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vriendelijke service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Betalen in termijnen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online account
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede klantenservice
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Behulpzame service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Amsterdam Zuidoost

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Amsterdam Zuidoost? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Amsterdam). Een geschikte leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Kolderwolde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Amsterdam.