Energie vergelijken Kolderwolde Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Kolderwolde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als Eneco of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Kolderwolde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Kolderwolde.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €259

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Kolderwolde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.560,75
3 jaar Essent €330 €9,17 €1.680,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.800,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Kolderwolde”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kolderwolde:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Kolderwolde waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Coteq Netbeheer.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Kolderwolde? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Kolderwolde is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren doorgaans huizenhoge welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Kolderwolde zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Eefde.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Kolderwolde


Zo vind je de goedkoopste energie in Kolderwolde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Kolderwolde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel overstappen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Diverse prijsafspraken
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Kolderwolde

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Kolderwolde? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een betaalbare organisatie ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Tuil.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.