Energie vergelijken Amsterdam Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Amsterdam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als De Vastelastenbond of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Amsterdam? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Amsterdam.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €277

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Amsterdam? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €240 €20 €1.512,95
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.632,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.752,95

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Amsterdam”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Amsterdam:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Amsterdam die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Amsterdam? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Amsterdam zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans gigantische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €165

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Amsterdam zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in t Zandt.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Amsterdam


Stap over naar de goedkoopste energie in Amsterdam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Amsterdam (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik advies
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Amsterdam

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Amsterdam? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij vandaag nog de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Amsterdam). Een interessante maatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Koewacht.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Amsterdam.