Energie vergelijken t Zandt Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in t Zandt? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als De Vastelastenbond of Vattenfall. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in t Zandt? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Hier tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in t Zandt.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €223

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in t Zandt? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.605,55
3 jaar Oxxio €330 €9,17 €1.725,55
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.845,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze tool vergelijk je vlot en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers t Zandt”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in t Zandt:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van t Zandt waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in t Zandt? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom t Zandt zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers geven jouw hoge welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €236

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In t Zandt zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nijland.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest goedkope maatschappij voor jou. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken t Zandt


Ontdek de goedkoopste energie in t Zandt

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in t Zandt (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Variabele stroomprijzen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Nette klantenservice
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Tussentijds aanpassen
Prominente acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik advies
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in t Zandt

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in t Zandt? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Loppersum). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Eede.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Loppersum.