Energie vergelijken Anderen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Anderen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Vrijopnaam en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Anderen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Anderen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €229

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Anderen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.513,20
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.633,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.753,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze website vergelijk je rap en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Anderen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Anderen:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Anderen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Pure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Anderen? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Anderen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren doorgaans serieuze welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €147

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Anderen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Ten Boer.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Anderen


Vind de goedkoopste energie in Anderen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Anderen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verschillende contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Variabele gasprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Aangename service
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Anderen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Anderen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je zonder moeite de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kollumerpomp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Aa en Hunze.