Energie vergelijken Kollumerpomp Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Kollumerpomp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Fenor. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Kollumerpomp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Kollumerpomp.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €205

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Kollumerpomp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.560,95
3 jaar Qurrent €370 €10,28 €1.680,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.800,95

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kollumerpomp”. Je kunt ook filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kollumerpomp:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Kollumerpomp waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Kollumerpomp? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Kollumerpomp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen geven jouw sublieme welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €194

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kollumerpomp zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Eemnes.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Kollumerpomp


Zo vind je de goedkoopste energie in Kollumerpomp

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Kollumerpomp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
1 jarig contract
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online account
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Meerdere contracten
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Kollumerpomp

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Kollumerpomp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je eenvoudig de voordeligste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een geschikte gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Tweede Exloërmond.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.