Energie vergelijken Ane Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Ane? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals Engie of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ane? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in Ane.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €207

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ane? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.513,30
3 jaar Essent €120 €3,33 €1.633,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.753,30

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ane”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Ane:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Ane met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Qwint.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ane? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Ane is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk fantastische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €158

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ane zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ter Aar.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ane


Profiteer van de goedkoopste energie in Ane

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Ane (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Aangename service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ane

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ane? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij zonder moeite de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Hardenberg). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Kommerzijl.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Hardenberg.