Energie vergelijken Ter Aar Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Ter Aar? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ter Aar? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Ter Aar.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €197

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ter Aar? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.605,90
3 jaar Budget Energie €400 €11,11 €1.725,90
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.845,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ter Aar”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Ter Aar:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Ter Aar met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ter Aar? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Ter Aar is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden vaak sublieme welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €297

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ter Aar zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Noardburgum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest goedkope aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ter Aar


Profiteer van de goedkoopste energie in Ter Aar

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ter Aar (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik aanpassen
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online account
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ter Aar

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ter Aar? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je razendsnel de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Nieuwkoop). Een passende gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Een-West.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Nieuwkoop.