Energie vergelijken Anjum Start met vergelijken en bespaar tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Anjum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl of Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Anjum? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Anjum.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €213

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Anjum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.513,55
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.633,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.753,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Anjum”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Anjum:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Anjum waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Anjum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Anjum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders werken met immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €157

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Anjum zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Ter Idzard.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw situatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Anjum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Anjum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Anjum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele gasprijs
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Online account
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Meerdere contracten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Anjum

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Anjum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je eenvoudig de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een betaalbare partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kootwijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Dongeradeel.