Energie vergelijken Ter Idzard Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Ter Idzard? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals Anode Energie en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ter Idzard? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina blader je door handige info over gas, stroom en licht in Ter Idzard.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €197

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Ter Idzard? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.606,15
3 jaar Oxxio €130 €3,61 €1.726,15
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.846,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Ter Idzard”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ter Idzard:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Ter Idzard waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ter Idzard? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In Ter Idzard zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €246

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ter Idzard zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Noordbeemster.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ter Idzard


Ontdek de goedkoopste energie in Ter Idzard

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Ter Idzard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Sympatieke service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Ter Idzard

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ter Idzard? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je binnen mum van tijd de voordeligste leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Weststellingwerf). Een goedkope leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Eerste Exloërmond.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Weststellingwerf.