Energie vergelijken Ankeveen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Ankeveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ankeveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Ankeveen.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €268

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ankeveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.513,60
3 jaar EnergieFlex €180 €5,00 €1.633,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.753,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Ankeveen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ankeveen:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ankeveen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Stedin.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ankeveen? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Ankeveen is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren fantastische welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €142

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ankeveen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Terband.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope stroomleverancier die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ankeveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Ankeveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ankeveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Overstapservice
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Nette service
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ankeveen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ankeveen? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen mum van tijd de meest betaalbare maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Wijdemeren). Een voordelige partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Kootwijkerbroek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Wijdemeren.