Energie vergelijken Terband Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Terband? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Essent en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Terband? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Terband.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €219

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Terband? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.606,20
3 jaar Qurrent €140 €3,89 €1.726,20
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.846,20

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Terband”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Terband:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Terband waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Terband? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Terband zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas stunten met hoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €136

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Terband zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Noordbroek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt direct de goedkoopste aanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Terband


Overstappen naar de goedkoopste energie in Terband

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Terband (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Terband

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Terband? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij makkelijk de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Heerenveen). Een betaalbare gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ees.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heerenveen.