Energie vergelijken Annen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Annen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Annen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Annen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €201

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Annen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.513,75
3 jaar Delta €210 €5,83 €1.633,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.753,75

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Annen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Annen:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Annen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Endinet Groep.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Annen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Annen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden vaak interessante welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €243

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Annen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Terherne.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Annen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Annen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Annen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Persoonlijke service
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verschillende contracten
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede service
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
3 jarig contract
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Annen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Annen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je makkelijk de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kortehemmen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Aa en Hunze.