Energie vergelijken Kortehemmen Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Kortehemmen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen zoals Vandebron of Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Kortehemmen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Kortehemmen.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €212

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Kortehemmen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.561,50
3 jaar Oxxio €160 €4,44 €1.681,50
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.801,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Kortehemmen”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Kortehemmen:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Kortehemmen met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Kortehemmen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Kortehemmen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk interessante welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €189

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Kortehemmen zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Eesterga.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Kortehemmen


Vind de goedkoopste energie in Kortehemmen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Kortehemmen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Sympatieke service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Kortehemmen

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Kortehemmen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je eenvoudig de meest goedkope maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Smallingerland). Een geschikte organisatie aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Uddel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Smallingerland.