Energie vergelijken Terherne Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Terherne? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als Allure Energie en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Terherne? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Terherne.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €262

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Terherne? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.606,35
3 jaar Engie €170 €4,72 €1.726,35
5 jaar Engie €0 €0 €1.846,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Terherne”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Terherne:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Terherne waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Terherne? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Terherne is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas geven jouw sensationele welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €244

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Terherne zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Noorden.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Terherne


Profiteer van de goedkoopste energie in Terherne

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Terherne (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Prominente acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Overstaphulp
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Terherne

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Terherne? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij snel de aantrekkelijkste gasleverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een geschikte leverancier achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Eesterga.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.