Energie vergelijken Apeldoorn Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Apeldoorn? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vrijopnaam en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Apeldoorn? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Apeldoorn.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €211

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Apeldoorn? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.513,90
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.633,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.753,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Apeldoorn”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Apeldoorn:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Apeldoorn waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Coteq Netbeheer.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Apeldoorn? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Apeldoorn is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren reusachtige welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €226

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Apeldoorn zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Termunten.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de voordeligste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Apeldoorn


Profiteer van de goedkoopste energie in Apeldoorn

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Apeldoorn (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Apeldoorn

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Apeldoorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je eenvoudig de meest goedkope aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Apeldoorn). Een geschikte gasmaatschappij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Koudekerk aan den Rijn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Apeldoorn.