Energie vergelijken Koudekerk aan den Rijn Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Koudekerk aan den Rijn? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Eneco of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Koudekerk aan den Rijn? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Koudekerk aan den Rijn.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €195

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Koudekerk aan den Rijn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.561,65
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.681,65
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.801,65

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Koudekerk aan den Rijn”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Koudekerk aan den Rijn:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Koudekerk aan den Rijn met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Koudekerk aan den Rijn? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Koudekerk aan den Rijn zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk prachtige welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €281

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Koudekerk aan den Rijn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Eext.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope leverancier die past bij jouw situatie. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Koudekerk aan den Rijn


Overstappen naar de goedkoopste energie in Koudekerk aan den Rijn

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Koudekerk aan den Rijn (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijke service
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Koudekerk aan den Rijn

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Koudekerk aan den Rijn? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Alphen aan den Rijn). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Uffelte.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Alphen aan den Rijn.