Energie vergelijken Appelscha Start met vergelijken en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Appelscha? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Allure Energie of Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Appelscha? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle details over gas, stroom en licht in Appelscha.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €278

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Appelscha? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.513,95
3 jaar Eneco €250 €6,94 €1.633,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.753,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Appelscha”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Appelscha:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Appelscha waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Appelscha? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Appelscha zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden vaak aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €243

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Appelscha zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Termunterzijl.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Appelscha


Ontdek de goedkoopste energie in Appelscha

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Appelscha (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Aangename service
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Prominente acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Appelscha

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Appelscha? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je probleemloos de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Ooststellingwerf). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Koudekerke.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Ooststellingwerf.