Energie vergelijken Termunterzijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Termunterzijl? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als Anode Energie of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Termunterzijl? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over gas, stroom en licht in Termunterzijl.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €267

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Termunterzijl? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.606,55
3 jaar Vattenfall €210 €5,83 €1.726,55
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.846,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Termunterzijl”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Termunterzijl:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Termunterzijl met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Termunterzijl? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Termunterzijl is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers werken met immense welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €298

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Termunterzijl zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Noordlaren.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Termunterzijl


Stap over naar de goedkoopste energie in Termunterzijl

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Termunterzijl (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Overstapservice
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
3 jarig contract
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Termunterzijl

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Termunterzijl? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je direct de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Delfzijl). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Eexterveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Delfzijl.