Energie vergelijken Appingedam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Appingedam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals bijv. UnitedConsumers en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Appingedam? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Appingedam.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €228

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Appingedam? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.514,05
3 jaar Oxxio €270 €7,50 €1.634,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.754,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Appingedam”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Appingedam:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Appingedam waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Appingedam? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Appingedam zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders bieden namelijk sensationele welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €211

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Appingedam zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Per jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Terneuzen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Appingedam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Appingedam

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Appingedam (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Overstapservice
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Appingedam

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Appingedam? Met behulp van onze gas-vergelijker check je gemakkelijk de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen uit de regio (Appingedam). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Koufurderrige.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Appingedam.