Energie vergelijken Koufurderrige Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Koufurderrige? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als Anode Energie en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Koufurderrige? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website tref je alle details over gas, stroom en licht in Koufurderrige.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €191

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Koufurderrige? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.561,80
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.681,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.801,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Koufurderrige”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Koufurderrige:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Koufurderrige met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Koufurderrige? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Koufurderrige zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden namelijk serieuze welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €205

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Koufurderrige zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Eexterzandvoort.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Koufurderrige


Profiteer van de goedkoopste energie in Koufurderrige

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Koufurderrige (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Meerdere contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstapservice
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Koufurderrige

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Koufurderrige? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij makkelijk de goedkoopste leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Súdwest-Fryslân). Een betaalbare maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Uitgeest.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.