Energie vergelijken Arkel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Arkel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomaanbieders zoals Budget Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Arkel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Arkel.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €271

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Arkel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.514,15
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.634,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.754,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via deze website vergelijk je vluchtig en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Arkel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Arkel:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Arkel waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Arkel? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Arkel is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk prachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €187

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Arkel zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Terschuur.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste aanbieder voor jou. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Arkel


Zo vind je de goedkoopste energie in Arkel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Arkel (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online account
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Charmante service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Aangename service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Arkel

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Arkel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je moeiteloos de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Giessenlanden). Een geschikte partij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kraggenburg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Giessenlanden.