Energie vergelijken Kraggenburg Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Kraggenburg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kraggenburg? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Kraggenburg.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €231

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Kraggenburg? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €130 €10,83 €1.561,90
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.681,90
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.801,90

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je snel & eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Kraggenburg”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Kraggenburg:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Kraggenburg met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Kraggenburg? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Kraggenburg is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw fantastische welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €249

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kraggenburg zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Flevoland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Egmond aan den Hoef.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Kraggenburg


Profiteer van de goedkoopste energie in Kraggenburg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Kraggenburg (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Flevoland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel oversluiten
Sublieme acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Kraggenburg

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Kraggenburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je in minder dan een minuut de goedkoopste leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Noordoostpolder). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Uithuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Noordoostpolder.