Energie vergelijken Assen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Assen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Assen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Assen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €218

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Assen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.514,50
3 jaar Essent €360 €10 €1.634,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.754,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Assen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Assen:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Assen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Assen? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Assen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €196

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Assen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Tholen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Assen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Assen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Assen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Assen

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Assen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen mum van tijd de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Assen). Een passende gas leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Kronenberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Assen.