Energie vergelijken Tholen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Tholen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals bijv. Essent of Powerpeers. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tholen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Advies nodig? Via deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Tholen.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €196

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Tholen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.607,10
3 jaar Budget Energie €320 €8,89 €1.727,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.847,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met onze tool vergelijk je gauw en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Tholen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Tholen:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Tholen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vrijopnaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tholen? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Tholen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met huizenhoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €209

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Tholen zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nuland.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Tholen


Profiteer van de goedkoopste energie in Tholen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Tholen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Variabele stroomprijzen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Aangename service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede klantenservice
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Tholen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Tholen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij vandaag nog de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Tholen). Een aantrekkelijke maatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ekehaar.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Tholen.