Energie vergelijken Augsbuurt Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Augsbuurt? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Vrijopnaam en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Augsbuurt? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website tref je alle info over gas, stroom en licht in Augsbuurt.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €278

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Augsbuurt? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.514,65
3 jaar Oxxio €390 €10,83 €1.634,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.754,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Augsbuurt”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Augsbuurt:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Augsbuurt die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Augsbuurt? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Augsbuurt is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €167

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Augsbuurt zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Tiendeveen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige maatschappij voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Augsbuurt


Profiteer van de goedkoopste energie in Augsbuurt

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Augsbuurt (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Direct overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede service
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vriendelijke service
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Augsbuurt

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Augsbuurt? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel & overzichtelijk de voordeligste gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kruisland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.