Energie vergelijken Tiendeveen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Tiendeveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals bijv. Vandebron of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Tiendeveen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder zie je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Tiendeveen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €230

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Tiendeveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.607,25
3 jaar Eneco €350 €9,72 €1.727,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.847,25

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Tiendeveen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Tiendeveen:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Tiendeveen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Tiendeveen? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Tiendeveen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Leveranciers stunten met sensationele welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €268

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Tiendeveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nunspeet.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tiendeveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Tiendeveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Tiendeveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstapservice
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Contract wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Tiendeveen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Tiendeveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Hoogeveen). Een betaalbare leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Eldersloo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hoogeveen.