Energie vergelijken Augustinusga Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Augustinusga? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als DELTA of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Augustinusga? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Hier ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Augustinusga.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €233

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Augustinusga? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.514,70
3 jaar Qurrent €400 €11,11 €1.634,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.754,70

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Augustinusga”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Augustinusga:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Augustinusga die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij HVC.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Augustinusga? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Augustinusga zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hebben gewoonlijk reusachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €164

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Augustinusga zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Tienhoven.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest betaalbare energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Augustinusga


Profiteer van de goedkoopste energie in Augustinusga

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Augustinusga (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele gasprijs
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel overstappen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Termijnbedrag wijzigen
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Augustinusga

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Augustinusga? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je binnen no-time de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Achtkarspelen). Een geschikte organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kudelstaart.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Achtkarspelen.