Energie vergelijken Tienhoven Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Tienhoven? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als Energiedirect.nl of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Tienhoven? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Tienhoven.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €264

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Tienhoven? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.607,30
3 jaar NLE €360 €10 €1.727,30
5 jaar NLE €0 €0 €1.847,30

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tienhoven”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Tienhoven:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Tienhoven waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Tienhoven? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Tienhoven zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden vaak hoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €238

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tienhoven zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nuth.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke maatschappij voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Tienhoven


Stap over naar de goedkoopste energie in Tienhoven

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Tienhoven (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel af te sluiten
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Tienhoven

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Tienhoven? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je direct de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Stichtse Vecht). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Eleveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Stichtse Vecht.