Energie vergelijken Austerlitz Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Austerlitz? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Eneco en Qurrent. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Austerlitz? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op onze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Austerlitz.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €242

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Austerlitz? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.514,75
3 jaar Green Choice €410 €11,39 €1.634,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.754,75

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Austerlitz”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Austerlitz:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Austerlitz waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Austerlitz? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Austerlitz is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven jouw hoge welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €272

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Austerlitz zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Tienray.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Austerlitz


Ontdek de goedkoopste energie in Austerlitz

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Austerlitz (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Sympatieke service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Overstapservice
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Austerlitz

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Austerlitz? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gelijk de goedkoopste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Zeist). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kuinre.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zeist.