Energie vergelijken Avenhorn Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Avenhorn? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals Anode Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Avenhorn? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij vind je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Avenhorn.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €274

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Avenhorn? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.514,80
3 jaar EnergieFlex €420 €11,67 €1.634,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.754,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Avenhorn”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Avenhorn:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Avenhorn waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Leon Zeewolde.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Avenhorn? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Avenhorn is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven jouw immense welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €271

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Avenhorn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Tijnje.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Avenhorn


Stap over naar de goedkoopste energie in Avenhorn

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Avenhorn (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Overstapservice
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste prijs stroom
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Online account
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Avenhorn

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Avenhorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je nu de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Koggenland). Een interessante organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Kuitaart.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Koggenland.