Energie vergelijken Tijnje Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Tijnje? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als E.ON en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Tijnje? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Advies nodig? Op deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Tijnje.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €254

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Tijnje? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.607,40
3 jaar Green Choice €380 €10,56 €1.727,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.847,40

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tijnje”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Tijnje:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Tijnje waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Tijnje? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Tijnje zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren reusachtige welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €170

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Tijnje zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Obbicht.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Tijnje


Zo vind je de goedkoopste energie in Tijnje

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Tijnje (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Tijnje

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Tijnje? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je snel de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Opsterland). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Elkenrade.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Opsterland.