Energie vergelijken Baaiduinen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Baaiduinen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomleveranciers zoals Vandebron of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Baaiduinen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Via deze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Baaiduinen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €226

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Baaiduinen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €190 €15,83 €1.514,95
3 jaar Delta €130 €3,61 €1.634,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.754,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Baaiduinen”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Baaiduinen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Baaiduinen waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Baaiduinen? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Baaiduinen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen werken met sublieme welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €138

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Baaiduinen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Tinallinge.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Baaiduinen


Profiteer van de goedkoopste energie in Baaiduinen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Baaiduinen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Baaiduinen

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Baaiduinen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Terschelling). Een voordelige gas leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kwintsheul.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Terschelling.