Energie vergelijken Tinallinge Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Tinallinge? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als Energieflex en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Tinallinge? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie tref je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina check je alle details over gas, stroom en licht in Tinallinge.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €186

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tinallinge? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.607,55
3 jaar Energiedirect.nl €410 €11,39 €1.727,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.847,55

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met de vergelijker vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Tinallinge”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Tinallinge:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Tinallinge met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Tinallinge? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Tinallinge is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden je verrassende welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €158

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Tinallinge zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Odijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige aanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Tinallinge


Vind de goedkoopste energie in Tinallinge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Tinallinge (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Aangename service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstaphulp
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel af te sluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Tinallinge

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Tinallinge? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel & overzichtelijk de goedkoopste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Winsum). Een passende organisatie kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Ellemeet.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Winsum.