Energie vergelijken Baarn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Baarn? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als Essent of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Baarn? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend ontdek je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Hier lees je alle info over stroom, gas en licht in Baarn.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €242

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Baarn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.515,35
3 jaar EnergieFlex €210 €5,83 €1.635,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.755,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Baarn”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Baarn:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Baarn waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Baarn? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Baarn zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden vaak hoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €261

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Baarn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Tolbert.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest goedkope maatschappij voor jou. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Baarn


Profiteer van de goedkoopste energie in Baarn

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Baarn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijk advies
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel overstappen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede klantenservice
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Baarn

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Baarn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij makkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Baarn). Een passende aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Lambertschaag.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Baarn.