Energie vergelijken Tolbert Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Tolbert? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders zoals Essent en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Tolbert? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Tolbert.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €190

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Tolbert? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.607,95
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.727,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.847,95

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Tolbert”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Tolbert:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Tolbert waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Eneco.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Tolbert? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Tolbert is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hebben gewoonlijk prachtige welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €276

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Tolbert zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Offingawier.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Tolbert


Profiteer van de goedkoopste energie in Tolbert

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Tolbert (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Online account
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstapservice
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Charmante service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Tolbert

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Tolbert? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij probleemloos de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Leek). Een interessante gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Elst.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Leek.