Energie vergelijken Baflo Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Baflo? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Baflo? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Baflo.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €259

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Baflo? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.515,70
3 jaar Eneco €280 €7,78 €1.635,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.755,70

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Via onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Baflo”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Baflo:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Baflo waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Baflo? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Baflo zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk verrassende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €237

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Baflo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Triemen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare energieleverancier voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Baflo


Stap over naar de goedkoopste energie in Baflo

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Baflo (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Baflo

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Baflo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je snel de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Winsum). Een geschikte maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Langedijke.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Winsum.