Energie vergelijken Langedijke Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Langedijke? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroomleveranciers zoals Vandebron en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Langedijke? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina blader je door alle details over gas, stroom en licht in Langedijke.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €250

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Langedijke? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.563,45
3 jaar EnergieFlex €230 €6,39 €1.683,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.803,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je vlot en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Langedijke”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Langedijke:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Langedijke die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Langedijke? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Langedijke zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden vaak aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €298

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Langedijke zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Enkhuizen.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energiemaatschappij voor jou. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Langedijke


Stap over naar de goedkoopste energie in Langedijke

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Langedijke (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online account
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Sympatieke service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Direct overstappen
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik advies
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Langedijke

Het verbruik van gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Langedijke? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je probleemloos de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Ooststellingwerf). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Veenklooster.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Ooststellingwerf.