Energie vergelijken Triemen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Triemen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Anode Energie en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Triemen? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Triemen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €212

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Triemen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.608,30
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.728,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.848,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Triemen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Triemen:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Triemen met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Triemen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Triemen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hebben gewoonlijk formidabele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €129

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Triemen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Okkenbroek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige maatschappij voor jou. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Triemen


Profiteer van de goedkoopste energie in Triemen

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Triemen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Interessante acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Online account
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Triemen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Triemen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een goedkope partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Enkhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.