Energie vergelijken Bakel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Bakel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Vrijopnaam en NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Bakel? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Bakel.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €249

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Bakel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €200 €16,67 €1.515,75
3 jaar NLE €290 €8,06 €1.635,75
5 jaar NLE €0 €0 €1.755,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je supersnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Bakel”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bakel:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Bakel waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bakel? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Bakel zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €129

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bakel zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Tripscompagnie.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bakel


Zo vind je de goedkoopste energie in Bakel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Bakel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Charmante service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jarig contract
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Bakel

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bakel? Met behulp van onze gas-vergelijker check je gemakkelijk de voordeligste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Gemert-Bakel). Een voordelige gas leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Langelille.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Gemert-Bakel.