Energie vergelijken Langelille Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Langelille? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders als Clean Energy of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Langelille? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energie. Per aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Langelille.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €232

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Langelille? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.563,50
3 jaar Engie €240 €6,67 €1.683,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.803,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze website vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Langelille”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Langelille:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Langelille met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Langelille? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Langelille is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas geven namelijk interessante welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €196

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Langelille zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ens.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Langelille


Profiteer van de goedkoopste energie in Langelille

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Langelille (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jarig contract
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Overstapservice
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Langelille

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Langelille? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij snel & overzichtelijk de voordeligste aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een passende leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Veenoord.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weststellingwerf.